Josephine, Annie & Martha (om du söker en kvinna!)

8 april 2009

Varje gång jag på något sätt mailar om musik med någon på Gmail, peppras reklamen i högerspalten med “Söker du en kvinna?”. Jag visste inte ens att jag sökte något där. Spegeln som ’slumpreklamen’ håller upp mot en föreställer en lumpsamlare och 40-year-old virgin som har skumrask i kikaren medan han mailar om sina perifera intressen med vänner lika störda och isolerade som honom själv.

Se, på nätet vill man kanske hitta saker som är nya för en. Man vill hitta nya sidor (av t ex Kevin Ayers), hitta oväntade hybrider (att han låter som om han har Kid Creole-blod) och titta på något otippat (dansarna som gör en Josephine).

2 kommentarer om “Josephine, Annie & Martha (om du söker en kvinna!)”

  1. Petter H skriver:

    haha! inte på långa vägar så bra som de tidiga inspelningarna, men ändå…tänk vad han kommer undan med bara för att han är Kevin Ayers.

  2. Jocke skriver:

    Ja, precis. Den här gamla dängan är förstås charmerande, men min favorit bland de tidiga, mer udda skapelserna är ändå “Singing a Song In the Morning (Religious Experience)” här med Syd Barrett på gitarr och kör:
    http://www.youtube.com/watch?v=ImQhuCJaNpI

Svara

Du måste vara inloggad för att kommentera.